Home   

Peter Blangé brengt als bondscoach vlaggenschip van Nederland weer op koers

'Dat goud is het summum dat je als sportman kan bereiken. Als clubspeler kan je ook fantastische resultaten behalen: Italiaans kampioen worden, de Champions League winnen, dat is allemaal mooi, maar het blijft gekoppeld aan iets zakelijk. Dat gevoel had ik toch steeds toen ik in ItaliĎ speelde: je komt een contract na. Voor je land spelen, in mijn geval het Wilhelmus horen weerklinken, dat geeft een speciaal gevoel, dat doe je voor de eer. Olympisch kampioen worden, die ervaring wil ik voor geen goud missen.'
Sportwereld 28-12-07
-------


Burger draait op voor kosten dijken

DEN HAAG - De kans is groot dat de lokale waterschapslasten voor de burger stijgen.De kosten voor de kustverdediging komen vanaf 2008 waarschijnlijk voor rekening van de waterschappen. Die proberen het geld terug te verdienen door een hogere belasting.
De Unie wil dat de lasten over heel Nederland gelijk verdeeld worden. „Drenthe grenst niet aan zee. Toch kan het niet zo zijn dat inwoners van Drenthe minder betalen dan Zuid-Hollanders.’’ Toch is het nog geen gelopen koers. Enkele waterschappen en het ministerie van FinanciĎn hebben de knoop nog niet doorgehakt. De CDA-statenfractie heeft vragen gesteld aan GS. De partij vreest een ‘aanzienlijke lastenverzwaring’ voor burgers en bedrijven.

Ad 29-12-07

 

-----------