Pdf with some older works and text.  
Also Space (exhibitions)
BOOKS/BOEKEN

corporated(at)gmail(dot)com
1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
 


Newspapers gave/give their readers space to leave comments to their online articles.
I collected all the comments on an article which talks about unemployment benefits for
Polish workers working in the Netherlands.

REACTIES  Deze discussie is gesloten - het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren

BELACHELIJK!!!!
Recthse rakker - papendrecht - 28/04/07 - 23:25:21

LINK:Hoe was dat oud-Hollandse gezegde ook alweer? Klagers hebben geen nood of zoiets. Jee wat moet het hier goed gaan zeg! Laat dat laatste nou nog eens waar wezen ook! Aan het azijngehalte van de gemiddelde reactie kun je dat helaas niet merken. Wat hebben wij het hier toch allemaal slecht. Wij behoren ook maar tot de 10% rijkste aardbolbewoners. Tja, 90% van de wereldbevolking is dus slechter af!
Lid van de linkse kerk - Havana aan de Waal - 28/04/07 - 23:14:05

LINK:Ach, van de 16 miljoen inwoners in NL werken er toch zeker al 3 zo niet 4 mln. Dus met zoveel uitvreters die op de bank zitten is het natuurlijk compleet logisch dat we al die Polen nodig hebben. Gewoon simpel maken... alleen een uitkering als je 20 uur per week de straat veegt, moet je eens zien hoe makkelijk de eigen mensen aan de slag gaan!
Gaston - Rotterdam - 28/04/07 - 23:11:04

LINK:Slapende honden wakker maken noemen ze dit.Kom maar binnen met zijn allen en help de arbeidsmarkt lekker naar de klote.Dom dom dom.
Frank - Delft - 28/04/07 - 23:09:12

Doet het zelf zijn.Enige terechtkomen er is probleem voorkomen?
M.H. - box - 28/04/07 - 23:06:27

als de werkgevers normale lonen zou betalen zijn er genoeg mensen nederlanders dus die ook wel willen tomaten plukken maar ze betalen liever weinig voor de omzet en dan maar afgeven dat er geen mensen zijn die dat willen doen allemaal geld wolven en sommigen kunnen niet voor minder werken ivm dure kosten die ze eerst wel konden betalen maar ja als je geld heb is t makkelijk lullen
dick - rotterdam - 28/04/07 - 22:41:20

Thijs uit limburg doet natuurlijk positief over de polen. Limburg heeft het grootst aantal werlozen en andere uitkeringstrekkers. Limburg heeft ook het grootst aantal polen, volgens de krant van vandaag ca. 25.000, te werk gesteld. Hoeven die werkloze limburgers tenminste niks te doen.
Adriaan - Hekelingen - 28/04/07 - 22:34:41

STEMMINGMAKERIJ het is weer zo'n artikel waar we niets aan hebben met ongefundeerde kritiek op europese sociale verzekeringen
feit is dat je een WW uitkering alleen krijgt bij onvrijwillig onslag dus als de werknemer onslagen wordt
indien ontslag volt op wanprestatie dan krijg je 0, 0 behalve als je in de top van een bedrijf zit zoals AHOLD want MOBERG krijgt 3 MIJLOEN mee bij vrijwillig ontslag
john - amsterdam - 28/04/07 - 22:32:49

Nou dat wordt dan de eerste van.....hoeveel generaties Polen. Wat volgt??? Russen, zuidamerikanen, timboektoe noem maar op. Kom maar we hebben het geld al voor jullie klaarliggen. Ton Heerts ziet geen grote problemen, nou ik als leek voorzie onoverkomelijke problemen. Den Haag doe die schellen eens af en dan welkom in de echte wereld.
Joosje - R'wijk - 28/04/07 - 22:12:55

Niets tegen Polen of anderen goedwillenden en hardwerkenden maar waarom hebben wij 10.000-den vacatures die wellicht moeilijk invulbaar zijn en evenzovele werklozen ?
We kunnen toch zelf voorzien in deze behoefte ? Nee, dat de Polen en dergelijke
gebruik mogen maken van de rechten die hun toekomt is duidelijk maar we hebben zelf zat arbeidskrachten. Maar, die verdommen het voor een groot deel.
Tjalle Hekking - Ter Weksel - 28/04/07 - 21:57:18

't Zijn inderdaad de werkgevers (meest VVDers) die graag buitenlandse werknemers willen als ze geen personeel genoeg kunnen krijgen. En als het wat minder gaat kunnen ze ze ontslaan en kunnen wij hun ww uitkeirng betalen. En de regering trapt daar weer in. De middenmoot betaalt altijd alles.
Rik - Rotterdam - 28/04/07 - 21:57:00

@Thijs uit Limburg
Kom jij maar lekker op voor die Polen dat doe je goed.maar ik hoop toch dat je eens een keer echt gaat nadenken want als ze na 6 mnd ww krijgen (daar gaat dit over) wat is dan de strekking van hard werken/Kun jij dat even uitleggen.Ik vind het wel erg verwarrend allemaal dan kun je beter niet hard werken en houd je langer werk.Nee,
leeghalen incl supermarkt dat is het
bas - delft - 28/04/07 - 21:50:47

Als ze hier dus een jaar legaal hebben gewerkt krijgen ze 6x het maand inkomen van dat in thuisland.
En daarna gaan ze lekkerzwart verder, want dat levert dan nog meer op.
Dit is gewoon slapend rijk worden.
Maar ja, volgens de staat moeten we niet zeuren, want het valt wel mee, zo erg is het toch niet!
Nederland bedankt.
Peet - Den Haag - 28/04/07 - 21:36:34

Erik, met het 10% willen verhogen van de uitkeringen leidt er toe dat onze eigen uitvreters zeker niet gaan werken. Gevolg van zo'n SP-aktie is dat je dan vervolgens ergens mensen vandaan zult moeten halen voor het werk.

Haal maar eens 25% van de uitkering af, verhoog straffen voor criminaliteit met 300% en ineens hebben we ineens wél Nederlandse mensen die kunnen werken.
Ben - Breda - 28/04/07 - 21:22:42

We hebben genoeg uitkeringstrekkers die ook tomaten zouden kunnen plukken, maar die lopen liever op straat rond of kijken de hele dag tv op onze kosten. Belachelijk dat die niet worden gedwongen te werken! En die polen mogen van mij lekker thuisblijven, zo vloeit er steeds meer geld weg uit ons landje.
Peter - R'dam - 28/04/07 - 21:20:47

@Evert - Y -
Je reacties zijn altijd even voorspelbaar. Alles is altijd mis met de politiek, religie, en het kapitalisme. Volgens mij is er iets mis gegaan met jou en de religie..interesseert me eigenlijk ook totaal niet..maar je moet niet zo generaliseren, en originaliteit is ook niet je sterkste kant. En je moet ook eens proberen mensen in hun waarde te laten..groet Ratteplan.
Ratteplan - 010 - 28/04/07 - 21:15:45

Ze zouden gewoon eens al die mensen uit de bijstand moeten verplichten om te gaan werken! Niet werken = geen uitkering. (Uiteraard uitzonderingen daargelaten) Maar al die mensen die al ik-weet-niet-hoelang in de bijstand zitten, kunnen makkelijk eens werken voor zoveel geld.
Nathalie - Naaldwijk - 28/04/07 - 21:15:39

@Irene - Nijmegen - 28/04/07 - 19:12:19

Dat van die rooie rakkers is niet waar natuurlijk...er is gewoon geen normale middenweg meer te bekennen in Nederland...want wat is het alternatief...de rechtse kerk..right?
Niet links, niet rechts maar recht door zee, wat dacht je daar van? in het belang van de samenleving, zowel nationaal als internationaal...we kunnen er niet meer omheen!
De politiek is geen plaats voor opgeblazen ego's, religie of kapitaal!
Evert - Y - 28/04/07 - 20:51:30

@ irene en Johanne..wat een onkunde bij jullie , wat een totale domheid..weet je dat de VVD dit wou? en het CDA? En dat dit in België net zo goed speelt?? Hoe kun je nou zo dom redeneren en de feiten zo totaal verdraaien? Dit is de schuld van RECHTS en dit komt in heel west europa voor hoor!! Niet zo maar wat schreeuwen , maar eerst de feiten kennen. En wat de SP betreft: die was juist tegen !!
Erik - Hasselo - 28/04/07 - 20:44:10

Ik vraag me af wie vestigt al die uitzendbureau's die mensen in Polen zoeken om naar Nl te komen en werken?Zelfs in mijn middelgrote stad zijn er 3.Waarom staat het niet in het artikel dat een heleboel Nederlandse werkgevers Poolse werknemers in dienst willen nemen? Er is toch geen verplichting om dat te doen.
Ana - Polen/Belgie - 28/04/07 - 20:32:09

Ja mensen klagen moeten jullie bij die fijne regering.Alles kan en alles mag .Geef de mensen die hier komen geen ongelijk.Ze komen als vliegen op de stroop af.Zouden wij dat ook niet doen om er beter van te worden?Weten wij wat die mensen beloofd wordt Na verloop van tijd een eengezinswoning met tuin,Kb,ziekengeld enz enz .Neem het de regering maar kwalijk.Dat zijn hele fijne mensen goed voor on
jan met de pet - overal - 28/04/07 - 20:19:28

Als ik zie hoe die Polen zich de pleuris werken in een magazijn van een grote supermarkt keten en de hollandse werknemers voornamelijk mekkeren als er een keer overgewerkt moet worden vind ik dat zij meer aanspraak mogen maken op een uitkering dan die zeikerige verwende luie hollanders
thijs - tilburg - 28/04/07 - 20:17:38

Volgens mij hebben al die Polen die WW krijgen gewoon WW-premie betaald. Is het dan zo oneerlijk dat zij WW krijgen als zij werkloos worden? Lijkt mij niet! De gemiddelde Nederlander weet i.d.d. niet hoe sociale verzekeringen werken, dat blijkt maar weer uit de gemiddelde reactie. Dit is een regeling die uit de ingelegde premies wordt betaald, niet uit algemene middelen!
P&O-er, lid van de linkse kerk - Havana aan de Waal - 28/04/07 - 20:12:22

@ Irene en anderen:

Sommige willen het liever niet begrijpen en geven links weer de schuld: maar dit komt door CDA en VVD. Zij hebben de grenzen opengesteld en nu via minister Donner (CDA) ook de WW.
Begrijp het nou eens: met jullie stem op rechts steun je het bedrijfsleven wat goedkope arbeidskrachten wil. Jullie, de burger, telt helemaal niet. De SP bijv. is hier fel op tegen. Dus.....?!
Camperman - Utrecht - 28/04/07 - 20:09:10

@irene
ja meid zo gaat dat.. eerlijk gezegt is het land al naar zijn moer geholpen in de tijd van Joop de Uil, rooie rakkers in die tijd vonden het belangrijker om buitenlanders binnen te halen dan te zorgen voor goeie infrastructuren om andere aan het werk te krijgen... en tot de dag van vandaag ruimen ze nog steeds de kolerezooi op van Ome Joop...
Gelukkig Geëmigreerd - Porto, Portugal - 28/04/07 - 20:00:31

Goh, als je dit 10 jaar geleden had gezegd over marokkanen of turken, dan was je erger dan Janmaat. Wanneer het over polen gaat mag je dit wel zeggen. Terwijl deze jongen wel willen werken.
Bob - Utrecht - 28/04/07 - 19:56:39

waarom gaan ze pl niet opbouwen,hebben wij ook gedaan in de crisistijd,maar nee ze rijden liever 1000 km om hier de zaak leeg te halen,werkgevers in NL deugen ook niet ,die zien alleen hun eigen belang wat er met de rest gebeurt zal ze worst zijn.En dit geldt ook voor onze regering,nee ik ga echtnooit meer stemmen want of je nou door links of door rechts besodemieterd wordt,ze zoeken het maar uit.
koko - lisse - 28/04/07 - 19:55:25

Fred uit Rotterdam .......
Helemaal waar, heb het zelf zien gebeuren op de etage boven mij.
En dat was in Rustenburg/Oostbroek in Den Haag, drie jaar geleden!
Johanne - Vlaanderen - 28/04/07 - 19:54:00

Wat nu alsof de Polen hier komen voor de WW.
Als ze WW willen ontvangen gaan ze liever naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserlanddaar zijn de uitkeringen een stuk hoger.
De Nederlander denk dat alles hier beter is geregeld, dat was voor 20 jaar inmiddels is Nederland op sociaal valk afgegleden naar de bodem van de EU.
De Nederlander leeft op een eiland en denkt als een eilandbewoner
s.postma - den haag - 28/04/07 - 19:48:51

Ik ga vanavond gewoon slapen en wens jullie in Ollanda veel sterkte!
Je oogst wat je gezaaid hebt ..........
Welterusten allemaal!
Johanne - Vlaanderen - 28/04/07 - 19:46:41

"WE" kiezen niet voor Europa, Arif; dat is ons door de strot geduwd net als die euro waar niemand om gevraagd heeft.
Toen er een referendum gehouden werd over de Europese Grondwet stemde Nederland NEE en daar zijn ze in Den Haag zich rot van geschrokken, dus mag het volk waarschijnlijk NOOIT meer zijn mening ergens over geven.
Die hele EU is nergens voor nodig,ZONDER gaat het ook prima!!!
Tonny - L'dam - 28/04/07 - 19:45:03

Polen willen werken, sommige Nederlanders zijn LUI en liever maar niet werken, plagen me op het werk.
Dus dit is stimulans voor de luie varkens, dus geen commentaar, vroeg je bedje uit he.!!!!!!!!!!!!,willen a -siociale niet.
Dus ook niet zeuren over de Polen ja!!!!!!!
fred - zoetermeer - 28/04/07 - 19:39:06

Klote land dankzij de Regering!!!!

me vrouw werkt voor dit geld hoe is dit mogelijk??

 

werken LOONT TOTAAL NIET!!! je bent beter af als je een Dief bent....
jan - almere - 28/04/07 - 19:32:06

Een gek vb als ik wat in Amerika wil bestellen op internet weet je wat er dan gebeurt je wordt gedwongen om in euros te betalen.
Want ze weten daar ook dat de euro lekker verdienen is.
Die Polen lachen zich helemaal suf met zen 30 in een huis eerst een half jaartje met zijn tienen in een busje
Maar dan komt het na een half jaar rijden ze allemaal in een dure middenklasser.
Betalen doen ze niks
fred - rotterdam - 28/04/07 - 19:25:18

Goh, komen ze er nu al achter, dit is al jaren aan de gang met onze "hulpkrachten" uit de buitenlanden. Een half jaartje werken in Nederland, zeggen dat je 12 kinderen hebt in je eigen land en je krijgt een flinke W.W. uitkering en kinderbijslag. Van dat inkomen zijn ze de koning te rijk in eigen land. (Stapje voor stapje)
Gijs - Nunspeet - 28/04/07 - 19:25:11

Je kunt het de polen niet kwalijk nemen, als het je zo in de schoot wordt geworpen.
ff - zoetermeer - 28/04/07 - 19:20:38

We kunnen allemaal dit liedje nog wel denk ik, SINTERKLAASJE,KOM MAAR,BINNEN MET JE KNECHT, WANT DE UITKERING KRIJG JE HIER TERECHT.., en we zingen, en we zijn zo blij, want er kunnen er nog STEEDS meer bij!!!!!!!

 

Oeps er moet nog een Genaraal pardon bij!!!!!!!!!
ooievaar - hofstad - 28/04/07 - 19:20:04

mij benieuwd wat voor belasting ze volgend jaar weer gaan verzinnen om dit gat weer op te vullen. we willen niet weten wat er nu aan zit te komen voor degene die werken zonder opleiding.
die kunnen volgend jaar allemaal de hand op houden. dit doen ze alleen maar om het voor bedrijven iets goedkoper te maken omdat de belasting enz zo hoog is.maar het gaat wel over de rug van de burgers van nl
nou nou - utrecht - 28/04/07 - 19:14:18

Iedereen die op de PVDA, SP of Groen Links heeft gestemd heeft dit gewild. Dus alle rooie rakkers niet zeuren, maar vooral betalen voor Polen die in eigen land nooit hebben gewerkt en gestudeerd, en hier na 6 maanden werken bewust stoppen om van jou duur betaalde centen op hun luie kont gaan zitten. Bedankt PVDA, SP en groenLinks stemmers!
Irene - Nijmegen - 28/04/07 - 19:12:19

Ja het is weer zoals in Den Uyl zijn tijd..
laat de turken -marokkaantjes tot mij komen en ga zeker niet meer weg.
Als Oost-Europeaan ik zou ook komen naar hier .Je gaat gewoon wat schuin lopen en hop je uitkering valt in de bus.We zijn nog roomser dan de Paus.
De heren ! Universitair geschoolde politici hebben weinig geleerd van het verleden.
Wat een arrogante duurbetaalde mafkezen.
jan - rdam - 28/04/07 - 19:10:17

Het is weer twee voor twaalf en dit komt weer naarboven.
Het onderzoek naar dit soort 'futilifeiten', die óns de samenleving behoorlijk wat geld kost, kan blijkbaar niet een beetje op tijd door onze overheid.
SPRAKE - loos - 28/04/07 - 19:07:53

tja gezellig de EU hoor
en wij maar meer premies betalen en dus afdragen
jan - utreg - 28/04/07 - 19:00:32

Aan iedereen die links weer de schuld geeft.
De VVD en het CDA wilde de grenzen open!!!
Lekker goedkope arbeidskrachten dat is wat zij wilde.
Dus doe eerst je huiswerk voor je links de schuld geeft stelletje kuddedieren en kijk eerst eens hoe werkelijk de vork in de steel zit voor je stompzinnige praat doet.
Ik wordt hier ziek van !!!!
Cornelus - Drechtsteden - 28/04/07 - 18:56:55

@ff - ztr - 28/04/07 - 18:06:00

Dat kan gewoon democratisch anders.
Het probleem is dat er geen enkele goeie partij met ruggegraat is....niet link, niet rechts maar gewoon recht door zee.
Evert - Y - 28/04/07 - 18:42:07

Luie honden in NEDERLAND werken voor je brood, hier heb je nog een huis en eten, elders in de wereld lig je op straat.
F&F - Zoetermeer - 28/04/07 - 18:35:25

900 euries??
Word ik al 25 jaar onderbetaald.
Johan W. - Rotterdam - 28/04/07 - 18:32:06

Jeetje meneer Blok schrikt er van en is na de oorlog niet meer buiten geweest want volgens mij waren andere gastarbeiders deze polen al jaren voor geweest hoeveel turken, marokanen e.d. hebben hier na een kleine periode gewerkt te hebben inmiddels een uitkering ?? is dit nieuws voor u meneer Blok ???? En wij die jaren betaald hebben aan deze sociale lasten ?? wat is er straks voor ons nog ???
Belasting Betaler - Westland - 28/04/07 - 18:29:42

ZIJN WIJ NOU ZO DOM
OF ZIJ ZO SLIM
fred - zoetermeer - 28/04/07 - 18:15:26

Heeft toch niets met het Hollander zijn te maken?
Klopt gewoon niet dat een Pool een 1/2 jaartje werkt en dezelfde rechten heeft als iemand die z'n hele leven hier die sociale "zekerheid" heeft opgebouwd!
D'r moet een NAVO(Amerikaans) rakettenafweerinstallatie in Polen komen...voel je 'm?
Evert - Y - 28/04/07 - 18:06:18

Nederland is het Walhalla van deze wereld.
Een hard wekende Nederlander verdient nog maar iets meer dan een uitkering als deze, ff wat bij klussen en Okikkidoki.
Tijd over 5 jr voor een revolutie?
ff - ztr - 28/04/07 - 18:06:00

Sorry mensen we kunnen niet ingrijpen.De 2e kamer is op reces. En als ze terug komen wordt er alleen maar op dinsdag,woensdag en donderdag vergaderd. Ik heb er begrip voor dat wij nederlanders wel aan de kassa moeten betalen. Eigen schuld hadden we maar geen nederlander moeten worden.
mulder - almere - 28/04/07 - 18:04:21

Ben het helemaal mee eens met @Uitgemolken
Eigen Volk eerst, tegenwoordig zitten er bij het uitzendburo's een hoop buitenlanders je moet vervolgens daardoor een screentest gaan doen voor een productiebaan, waarom? Omdat de meerdere helft wat bij uitzendburo's allochtoon is, en daar zijn wij nederlanders de dupe van. Polen zillen dus voor gaan bij aanname van een baan. Het word steeds triester
NeoThexerox - Amersfoort - 28/04/07 - 18:03:57

En zo worden we lekker uitgevreten.

Of we zelf al niet genoeg klaplopers hebben.
Bart - groningen - 28/04/07 - 18:03:37

Een goudmijn voor de Pool die dan in zijn kort tijd hier hard heeft gewerkt wordt gelijk aangevallen ,en wat zeggen wij tegen de rest van de niet Nederlanders die hier nog nooit een vinger hebben uitgestoken maar wel de HAND weten op tehouden ,wat zeggen wij daar tegen ,trouwens een Pool gaat weer naar huis maar dat kan je van de rest niet zeggen.
Rob - capelle aan den ijssel - 28/04/07 - 18:02:31

Nou, dan zit er niets anders meer op dan emigreren naar Polen. Van dat geld dat je hier krijgt kan je heel goed rondkomen in Polen door de lage belastingen en kosten. Ennu, die Ton Heerts heeft zijn kop in z'n reet.
Ell Sjorro - Rotterdam - 28/04/07 - 17:58:46

Waarom moet dit bekend maken ????. Ik denk dat de Polen zich hiervan niet bewust waren, nu dus wel! Goeie aktie hoor....
Kritisch - Lisse - 28/04/07 - 17:47:34

NIET TE GELOVEN DIT....

hebben we nou niks geleerd van 30 jaar geleden toen de turken en de marokanen hierheen kwamen?wat te denken van de kinderbijslag over kinderen die nooit geboren waren of de zogenaamde afgekeurde die al jaren lang in eigen land als god in frankrijk leven.....

zijn we hier met z,n alle gek geworden ofzo?

dat word weer vet betalen volgend jaar.!!!
kees - den haag - 28/04/07 - 17:38:48

@ Appie Helemaal met je eens..al dat stomme gezeur over links dit en links dat.. dit hele fenomeen is mogelijk gemaakt door de VVD en het CDA hoor mensen!!Zit dan niet zo borrelpraatachtig te zeuren over links!! De SP was juist FEL tegen de vrije komst van Polen etc.. en jullie zeurpotten maar drammen over links!! Dit is NIET de schuld van links maar van rechts! Ken eerst je feiten beste mensen!
Erik - Hasselo - 28/04/07 - 17:26:07

En blij dat we zijn met Europa............
pvt - waarde - 28/04/07 - 17:24:54

Toch leuk als je dat als alleenstaande AOW-er leest en tot je 65ste gewerkt hebt en alleen van de AOW moet leven.
Ouderen wanneer komen we in opstand?
En als een slimme Pool dat weet is hij straks ook niet meerezo tuk op werk. Even doordenken heren ministers.
wout eenhoorn - Deurne - 28/04/07 - 17:17:55

Dit is niet leuk maar als we kiezen om in de eu te komen en open grenzen dan moeten we ook niet huilen als anderen daarvan profiteren want dat is al vanaf het begin bekend.
Aarif - Utrecht - 28/04/07 - 17:15:42

Marijke - Rotterdam:: Nederlanders willen wel hard werken, maar als je daardoor gestraft wordt heb je geen zin; hoge ziekenfond, bedrijfsauto is voor prive verboden van elkr euro gaat er 37 cent naar de belasting, jaren gewerkt en dan ww en dan maar een drol krijgen en de geluk zoeker € 900 daar voor hebben wij geen zin meer.
harry - meppel - 28/04/07 - 17:13:02

wel makkelijk zeg ,echt weer iets voor nederland .
en maar zeggen dat ze werken in nederland
annie - rockanje - 28/04/07 - 17:12:16

@Marijke, zelfs daar eens gewerkt voor een appel en een ei?
Als die lui een verzoenlijk loon betalen krijgen ze ook mensen!
Appie - utrecht - 28/04/07 - 17:08:23

Wat loopt iedereen toch specifiek op de PVDA te vitten. Donner is van het CDA hoor en hij heeft met name ervoor gezorgt dat de Polen per 1 mei meer rechten krijgen.
Apie - A'doorn - 28/04/07 - 17:03:31

fijn bedankt kabinet, ben net uit de wao de ww ingedumpt, want anders kun je het niet noemen. 49 jaar oud, geen kans op werk dus over een tijdje de bijstand.
hier geboren, hier altijd gewerkt.
Gek he dat je haast racistisch wordt van dit soort krankzinnige regels.
de regering houdt het zelf in stand de onvrede bij eigen bevolking. onee. eigen mag ik niet zeggen want dan discrimineer ik.
baal - vreselijkvandit - 28/04/07 - 16:52:57

De stem naar rechts wordt steeds luider want zeg nou zelf...

als je 40 jaar hebt gewerkt, mag je blij zijn met een AOW en zorgtoeslag maar als je als Pool een arbeidsverleden in Polen hebt (dus niet HIER werknemerspremies hebt afgedragen) mag je na 6 maanden werken aanspraak maken op een WW-uitkering die langer duurt dan de periode die je hier gewerkt hebt.

Nederland... het lachertje van Europa
M. de Wit - Bavel - 28/04/07 - 16:47:15

Nee Henriete Den Bosch zij en die Stonehave doen nog niet mee denk ik.Ja ze mogen altijd alles plaatsen dus als er interesse is komen zij nog wel.
annie - ---------- - 28/04/07 - 16:47:01

Hollander zijn is voor deze regering een vies woord. Ze hopen dat we maar det we maar snel dit land verlaten dan kunnen allerlei bevolkings groepen dit land helemaal uitmelken. En dan is nederland een ontwikkelings land. Dan kunnen ze doen en laten wat ze willen. Bedankt PvdA CDA .
R.Benthem - Den Haag - 28/04/07 - 16:45:48

Als die raddraaiende allochtone jongeren in de kassen en op de aspergevelden ingezet worden voor 1 jaar minimaal, dan kost ons dat niets,kunnen ze geen criminaliteit uithalen en hebben we ook geen Polen nodig.
Wanneer wordt die regering nou eens wakker en ontdekt dat ze Nederland naar de afgrond sturen met een noodgang?
Het is toch niet normaal meer?
Stem volgende keer PVV!!
Tonny - L'dam - 28/04/07 - 16:42:53

Complete onzin dit, we zouden eerst eens die NL werkeloze aan het werk moeten zetten voor we Polen gaan halen.

Ik ben er voor om de bijstand maar helemaal af te schaffen zodat die mensen die nu lekker op hun reet zitten ook in de kassen/bouw/zorg gaan werken.

En ga je niet? heb je niet te vreten, lijkt mij een goede stok achter de deur voor mensen die zich te goed voelen voor dit soort baantje
Dave - Den Haag - 28/04/07 - 16:33:47

Zo lang de "democratie" waar in wij leven wordt beheerst door opgeblazen ego's die religueze, machtswellustige en/of financiele normen en waarden hanteren is de democratie zoals wij het kennen een schijndemocratie.
Een daadwerkelijke democratie heeft geen politieke leiders nodig echter specialisten in dienst van de stemgerechtigden.
Een systeem dat zichzelf constant contorleert en aanpast.
Het is allemaal mogelijk..als we maar willen!
Evert - Y - 28/04/07 - 16:26:06

Volgende keer gewoon weer SP stemmen mensen! Lang leve het grote geve!
Peter - Amersfoort - 28/04/07 - 16:17:28

Groepen Nederlanders willen niet werken en dat mag allemaal van de overheid.
Sommige groepen Nederlanders willen wel werken maar mogen niet omdat ze te duur zijn (vinden sommige werkgevers).
De incompetente "volks"vertegenwoordiging die eenieder zijn belangen dient te behartigen speelt het liefst sinterklaas met geld waar wij hard voor moeten werken.
Ik schaam me diep voor dit land.
benhetbijnazat - nl - 28/04/07 - 16:17:02

@Marijke
Heb je er ook aan gedacht dat er Polen zijn die hun handen niet vies willen maken. Maar goed die willen best 6 maanden even werken om dan een dikke vette uitkering te krijgen die 6x zo hoog is als ze nu krijgen
haring - leiden - 28/04/07 - 16:07:32

zijn wij, nederlanders al niet genoeg
in de zeik gezet door al onze kabinetten.
maar nu wordt het nog gekker, ikzelf had niks anders verwacht.
eens een zooitje, altijd een zooitje.
kabinet laat de polen maar eten hier, en je eigen mensen verhongeren.
want leren doen jullie het nooit.
dat zijn dan zogenaamde inteligenten
PRO HOLLANDER - ANTI KABINET EN POOLS - 28/04/07 - 16:05:17

Hé, schrikken jullie nou eindelijk eens wakker daar op rechts!

Het enige wat telt voor VVD en CDA is het bedrijfsleven. En belangrijk daarvoor is goedkope arbeid. Vandaar dus de uitbreiding van de EU. De burger telt niet.

Na een campagne van de SP, die dit allemaal voorzag, stemde Nederland TEGEN de EU grondwet. Maar dankzij jullie stemmen wordt het allemaal toch geregeld + WW uitkeringen.
Camperman - Utrecht - 28/04/07 - 16:04:02

Nederlandse vakbonden verenig u, en roep een landelijke staking uit door een door u te bepalen datum, en voor twee dagen, gericht tegen dit onnozele kabinet,misschien dat er dan iets door gaat dringen want dit moeten wij als zuinige nederlanders niet pikken,en voor de SP is hier ook nog veel te winnen,kom op Jan mijn oma heeft weken voor haar dood liggen vervuilen in de verzorging.DIT GAAT TE VER!
Meyer - Rotterdam - 28/04/07 - 16:00:29

Bij het CDA zijn de polen welkom,daar de katholieke kerken ook weer gevuld worden.
Dit is wel 900 euro in de maand waard, nietwaar? Kunnen er weer zieltjes worden gewonnen.
Ga zo door, de nederlanders betalen de rekening,middels de sociale verzekeringspremies wel.
henk de vries - groningen - 28/04/07 - 15:52:14

Ik heb een paar weken geleden gehoord dat ik nooit meer beter word! Ik ben moeder van 3 kleine kindjes en getrouwd met een man met gelukkig een goede baan! Omdat ik te-weinig uren werk kan ik niet in de wao! Via omwegen ben ik nu aangewezen op de ww... Nou daar word je niet vrolijk van! Ik word van het kastje naar de muur gestuurd.
Gelukkig hoef ik dit kabinet niet al te lang meer mee te maken..
Deze keer annoniem... - Etten-leur - 28/04/07 - 15:37:52

Oh, ik zie inmiddels dat men de aloude drogreden "CDA en VVD zijn rechts" weer eens op tafel legt. Alles wat niet SP of GL is, is voor de linkse kerk steevast "rechts".

Uiteraard, de SP weet het allemaal het beste. Allemaal SP stemmen jongens! Prachtig vooruitzicht...een communistische heilstaat waarin vrijwel alle autochtone hoogopgeleiden naar het buitenland zijn gevlucht.

 

MB - Rotterdam - 28/04/07 - 15:36:36

Dit zal toch zeker niet waar zijn????
Het moet niet gekker worden!!!
Binnenkort kunnen de echte Nederlanders ook nog de ziektekosten premie gaan betalen voor de polen etc.

nederland begint echt ziek te worden!!!
Harry - Friesland - 28/04/07 - 15:29:55

De regeringscoalitie werkt hard aan haar eigen ondergang. Ga vooral zo door, want ik zie Geert Wilders heel graag als onze volgende premier. Dan komt er een eind aan al die onzin.
Stef - Be - 28/04/07 - 15:22:57

@ raymond,

als de nederlanders bereid hard te werken en alle soosrt werk te doen dan hoeven geen polen naar Nederland.
Maar ja NL.érs willen hun handjes niet vies maken laat die buitenlanders dat doen, nou dan mogen die polen ook profiteren van de uitkering.
Marijke - Rotterdam - 28/04/07 - 15:14:34

Het zal nederland, luilekkerland weer niet zijn.
Kom maar binnen, half jaartje werken en daarna lekker uitkering.En natuurlijk nooit meer terug naar polen,want in nederland word je als heilige beschouwd als je uit het buitenland komt.
hapo - utrecht - 28/04/07 - 15:07:18

Wie wilden de grenzen volledig open? CDA en VVD. Dit hebben ze nu uiteindelijk voor elkaar gekregen. Bedank rechts maar weer. De SP is hier altijd tegen geweest zonder Polen te discrimineren. Wiens schuld is dat ze hier komen? Polen kun je het niet kwalijk nemen. Wel de rechtse kliek die dit mogelijk heeft gemaakt. Zo kan het loon ook omlaag voor gewone Nederlanders. En de topbonus stijgt maar...
Harry - Rotterdam - 28/04/07 - 14:57:16

Er zijn werkloze nederlanders die van een uitkering genieten. En we importeren polen waar nederlanders niet willen werken.
Dus uitkeringstrekkers moeten maar aan het werk. Luieren doe je in de weekend.
Angelica - Den Haag - 28/04/07 - 14:53:56

Typisch Nederland ! Hup nog meer geld het land uit naar buitenlanders. Hou toch eens iets hier voor nederlanders die het hard nodig hebben.
raymond - den haag - 28/04/07 - 14:45:16

Wat zijn we toch weer krankzinnig geworden in Nederland, we geven geld weg alsof we het zelf niet kunnen gebruiken. Helaas verbaast het me helemaal niet dat dit gebeurt
niels - krimpen - 28/04/07 - 14:44:48

Pas de wet zo aan dat alleen nederlanders recht hebben op WW en klaar ben je!
Ronald - Dordrecht - 28/04/07 - 14:36:07

Ik mis Simsir en Ben-Fama Visser.
Zodra er een controverse is t.a.v. allochtonen en autochtonen lijken zij een eigen website bij het AD te hebben. Hebben zij dit keer geen commentaar of mogen ze het nu niet plaatsen?
Henriëtte - Den Bosch - 28/04/07 - 14:32:00

Misschien wil de Barclays Bank nog een goed bod doen op Nederland,want volgens mij is het gewoon uitverkoop hier.
ik ga weg uit nederland - Den Haag - 28/04/07 - 14:31:14

Wat nieuwsfeiten van de laatste weken:
* Vrijheid van meningsuiting niet voor nederlanders, anders komt de AIVD met je praten
* contributie voor sporters omhoog, om het geld van de wanbetalers op eoa manier tóch binnen te krijgen
* blijkbaar betalen wij de forse WW-uitkering voor Polen
* zelf een bon voor 4km te hard rijden op een rustige zondagavond

Snapt ú het nog?
Frank - Den Bosch - 28/04/07 - 14:29:39

Dit is nou eens goed nieuws !!!
Nu nog hopen op een aantal van dit soort blunders en het tijdperk Wilders kan beginnen !!!

ieder nadeel heeft inderdaad voordelen !
JJ010 - 010 - 28/04/07 - 14:24:54

Hoe vervelend de situatie ook mag zijn en hoe gunstig het voor de Polen uitpakt...zij hebben deze regels niet verzonnen, dat doet ons bekrompen systeem van torenhoge uitkeringen.

Voor de PvdA maakt het niet uit, die geven ondanks dit artikel gewoon aan dat de regels streng zijn. Daar gaat je laatste restje werkende aanhang!
Frank - Den Bosch - 28/04/07 - 14:13:21

Uiteraard voorziet de PvdA geen grote problemen. Landverraders!!

Oh, drie keer raden waar het geld voor die WW uitkeringen vandaan moet komen. Juist ja, de werkende belastingbetaler. Uiteraard, het merendeel der linkse reageerders hier zullen daar niets van merken. Die zullen dan ook wel niet werken of studeren.

Kijken wat ze doen als de meeste academici naar het buitenland zijn gevlucht.
MB - Rotterdam - 28/04/07 - 14:01:56

Ik heb 30 jaar bij een baas gewerkt,totdat nij ontslag werd aangezegd. nu bijna twee jaar en tig sollicitaties verder ben ik te oud en te duur voor de arbeidsmarkt, het irriteerd mij vreselijk dat er voor polen en andere gelukszoekers schijnbaar wel werk is en voor mij en andere werklozen blijkbaar niet.daar hoor je de linkse kliek nooit over, hoezo eigen mensen eerst.
werkloze 50'er - zeist - 28/04/07 - 13:55:04

Dat de Polen hier graag komen werken dat is een feit.Hier kunnen ze goed verdienen en dat zouden wij ook doen in hun geval.Maar of het allemaal zo goed voor ons is,zet daar een vraagteken bij.Vooral als ze na een half jaar ziek worden en de werktijd van Polen meegerekend wordt, kunnen wij jaren betalen.Nog meer armoe voor de minder bedeelden,waar onder zeker de ouderen die het nu al krap hebben.
annie - dord - 28/04/07 - 13:49:31

Natuurlijk weken de Polen hier hard! Je krijgt er ook dubbel en dwars voor betaald, op NL-niveau. Zolang het wordt toegestaand dat er goedkope Poolse krachten ipv dure NL krachten aan het werk gaan bij b.v. boomkwekers (lekker goedkoop) krijg je toch vanzelf dit soort praktijken. We zijn gewoon zo sullig !
beer - waddinxveen - 28/04/07 - 13:45:30

Dat we dit als eigen volk allemaal nog pikken. Waarom niet met ons alleen naar het Binnenhof in Den Haag met manden vol rotte tomaten! Wij worden zelf behandeld als 3e rangs burgers en alles is hier voor de buitenlanders die nog nooit 1 ct meebetaald hebben aan onze soc.lasten!Voor ouderen is geen geld, voor de gezondheidszorg geen geld, alleen voor generaal pardonners en Polen!
Hans - Amsterdam - 28/04/07 - 13:44:03

Het probleem is dat de wetgever beperkt wordt door de problemen in administraties van de uitvoeringsorganisatie, zoals SVB en UWV.
Indien de uitkering zou zijn gekoppeld aan zowel arbeidsduur als aan de betaalde premies, dan bestond dit probleem niet. Sinds het eerste kabinet Lubbers wordt over deze koppeling gesproken, alleen zonder resultaat.
Misschien hebben wij ook Poolse boekhouders nodig
rekenmeester - 's Gravenhage - 28/04/07 - 13:40:45

Bas Amsterdam,
Je maakt een behoorlijke denkfout,
a,ze worden aangenomen om te werken.
b,ze worden niet aangenomen om onze sociale voorzieningen op te eten,
c,er gaan na een halfjaar div. polen in de ww
om ergens anders weer zwart aan de slag te gaan,want er bestaan ook slechte polen net zoals slechte nederlanders, en hulde aan de sinterklazen in de nederlandse regering.
Meyer - Rotterdam - 28/04/07 - 13:29:36

Sorry redactie. Mijn bijdrage was toch doorgelaten.
Echter wat een beetje met dit artikel te maken heeft is de stelling over uitkeringsfraude. Zo zou er bijverdiend morgen worden zonder korting op de ww. Dat is beslist niet waar. Een ontslagvergoeding is terecht met behoud ww. omdat oudere ambtenaren totaan 65 jaar 70% van hun laatstverdiende salaris krijgen, dus een ingebouwde vergoeding.
R.H. van der Burg - Delft - 28/04/07 - 13:26:53

Hallo mensen, het geldt niet alleen voor Polen, naar voor iedere Oost-Europeaan, dus ook voor Bulgaren, Roemenen, Tsjechen, Slowaken, Slovenen, Esten, Letten. Litouwers, Slowaken
Harm - Best - 28/04/07 - 13:25:31

Het is gedaan met Nederland,Ik dien me tijd wel uit maar mijn kinderen en kleinkinderen gaan een hele slechte toekomst tegemoet.
Zet alle veranderingen in nederland nu eens op een rijtje. Niets is beter geworden voor de normale arbeider,alleen de rijken en de buitenlanders worden wijzer van dit circus hier in den-Haag.
Ton - den-haag - 28/04/07 - 13:20:19

Ik werk al bijna 27 in een visfabriek,ik ben gelukkig bijna nooit ziek.En i k moet ook hard voor mijn centen werken,dus zijn dat niet alleen Polen die dat doen hoor.
Ik denk dat werkgevers meer moeten betalen dan komen de mensen wel.
n van der plas - katwijk - 28/04/07 - 13:19:46

1 europa (1 wereld) is allemaal mooi, wel goede regels maken etc.
Echter dat wij de WW van werkeloze Polen gaan betalen is ziek, tenzij die regering met premies over de brug komt.
Joost - Zeist - 28/04/07 - 13:16:39

O en Bas..een stapje terug doen betekend zeker het grote wereldwijde graaien toelaten en den brave burger maar ploeteren en een trap onder het vermoeide achterwerk meekrijgen als de poen verdeeld is onder de vrinden van het kapitaal?
Laten we wel wezen...bepaalde groeperingen leveren nooit in..sterker nog ze weten als geen ander er een slaatje uit te slaan als het slechter gaat!
Desnoods door middel van geweld...
Evert - Y - 28/04/07 - 13:12:11

De inkomens van mensen onderaan in de Ned. maatschappij werden al jaren systematisch bevroren. Heel veel mensen kunnen niet of nauweljks een normaal leven leiden omdat de vaste lasten sterk zijn gestegen. Nu gaan de Polen hier zeer welvarend worden, mede omdat in hun land de vaste lasten veel en veel lager zijn. Als er veel Polen een uitkering gaan krijgen, krijg je hier ook veel ellende.
AJ - Apeldoorn - 28/04/07 - 13:11:24

Ik hoop niet dat dit artikel juist is, anders geloof ik niet meer in bestuurders. Je verwacht toch dat over deze zaken was nagedacht? Generaties van mijn familie iin Nederland wonendeen werkend is naar mijn weten nooit iemand afhankelijk geweest van uitkeringen.......
Ikzelf heb jaren met een contract gewerkt en na jaren een vaste baan. Na 30 jaar werken (vrouw) pensioen van 870,== euro!!
Nieuwsaagje - Huizen - 28/04/07 - 13:11:06

De Polen valt weinig te verwijten, ondanks de dubieuze berichtgeving van AD.nl (zal daarom wel niet geplaats worden?).
De werkgevers mag men wel wat harder aanpakken! Die kijken immers alleen maar naar de centjes en kiezen voor een goedkope Pool i.p.v. de dure Nederlander!

Zo werd ik ontslagen als vrachtwagenchauffeur! Een Poolse rijder is goedkoper en zeurt (zogenaamd) niet!

Yeah Right!

Hank - Hekelingen - 28/04/07 - 13:05:21

De WW voor de eigen bevolking is verkort en verlaagd. Het geld dat hierdoor is bezuinigd gaat dus met bakken naar het buitenland. Ik ben tegen racisme en discriminatie, maar onze regering werkt dit zelf wel in de hand door de grenzen voor Oost-Europese werknemers toch open te zetten. Donner, je eigen chronisch zieken en gehandicapten in de bijstand schoppen en cadeautjes naar Polen.
AJ - Apeldoorn - 28/04/07 - 13:04:59

@ Bas A'dam

Feit: in 2050 lopen we met zo'n 12 miljard mensen op deze planeet....met welvaart komt vervuiling, vervuiling die we juist proberen tegen te gaan!
Over bekrompenheid gesproken...op deze mannier doorgaan is pure waanzin!!
Volgens mij is er gewoon een "westers plan"...daar wordt de stemgerechtigde niet in betrokken...macht, geld en religie...handje klap van de bovenste plank!
Evert - Y - 28/04/07 - 13:04:49

Nederland is niets anders dan een verlengstuk van het grote westerse "plan"...de Polen worden binnen gehaald zodat het westen op Polen kan bouwen om het o zo kwade oosten te bestrijden.
Het is natuurlijk vrij simpel om de verwende "Nederlander" die niet uit z'n nest wil komen voor bepaald werk gewoon z'n uitkering te weigeren..toch?
Evert - Y - 28/04/07 - 12:59:35

@Bas, lekkere linkse rakker, heb jij een glazen bol of zo. Volgens mij wordt het gewoon nooit wat met die voormalige oostblok landen. Corruptie viert daar nog steeds hoogtij.In al die jaren na WOII weinig vooruitgang te bespeuren geweest.
Maar aangezien de linkse kerk het hier weer voor het zeggen heeft kan Nederland weer lekker sociaal doen met ons geld!! Geen werk dan weer terug naar Polen.
Fré - Rotterdam - 28/04/07 - 12:59:15

In de 60-er jaren hebben wij ook buitenlandse arbeidskrachten naar Nederland en Europa gehaald. Toen deze mensen in de WW of WAO kwamen is daar ook gewoon voor betaald. Wie hoor ik daar nog over? Wij wilden het zelf. Nu dat met de Polen en straks Bulgaren en Roemenen gaat gebeuren maken we groot kabaal. Kijk naar Zwitzerland, zij hebben de EU buiten gehouden: weinig asielzoekers en werkloosheid.
flipje - Tiel - 28/04/07 - 12:56:37

@Bas, de uitkering is gebaseerd op onze levensstandaard. Op de kosten die wij hebben om bv al die ambtenaren aan het werk te houden.
Woon je in Polen, dan moet je dus ook een uitkering krijgen die bij die levenstandaard hoort.

Besef verder dat er niet één waarheid is en dat jij dus niet altijd de waarheid in pacht hebt.
Jeroen - Apeldoorn - 28/04/07 - 12:55:35

Zoals gewoonlijk worden alleen hufterige reacties doorgelaten.
Om in aanmerking te komen voor WW dien je m.i. te wonen in Nederland. Wanneer een Nederlander 1 meter over de grens woont wordt zijn WW-uitkering stopgezet. Je bent dan niet beschikbaar voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Waarom zou voor een Pool niet hetzelfde gelden? Dus veel gebakken lucht in dit artikel.
R.H. van der Burg - Delft - 28/04/07 - 12:54:54

Dit is toch niet de schuld van de Polen? Dit is de schuld van onze achterlijke wetgevers! Die zelfs nu niet inzien dat hier waarschijnlijk door een groot aantal mensen weer misbruik van zal worden gemaakt. Een Pool kan hier dus na 6 maanden WW aanvragen, zijn (eventueel fictieve) arbeidsverleden in Polen mee laten tellen, en intussen onder een valse identiteit ergens anders aan de slag. Tog?
Jo - Groningen - 28/04/07 - 12:52:12

WWW voor Polen is toch prima, Ze pikken onze banen, onze huis vesting, er kan nog wel een paar honderd duizend Oost Europeanen , en Polen bij in ons overbevolkte landje, en wij gaan wel in de file staan. en ze nemen de www uitkering wel mee die wij betaald hebben, door inleveringen van de laatste jaren en herkeuringen. Je kan in dit land maar beter geen Hollander zijn.dan zit je goed.
K.Loos - Vlaardingen - 28/04/07 - 12:51:54

@ bas

Zeker net je tuin laten doen door Polen of niet?
Ik ken genoeg Nederlandse jongeren (loodgieters en uit de bouw) die echt niet blij zijn dat die Polen komen hoor en ook ken ik jongeren uit Limburg die hier in Utrecht komen werken omdat er daar geen werk meer voor ze is, 1 keer raden wie hun baantjes hebben ingepikt.
mevrh - Utrecht - 28/04/07 - 12:48:33

De bekrompenheid regeert in Nederland! De wereld verandert. Soms moet je een stap achteruit doen, om er twee vooruit te kunnen doen. Polen behoort tot de groep landen in ontwikkeling als China, India, Brazilie en Tsjechie.
Over 25 jaar is Oost-Europa minstens zo welvarend als Nederland en dan zullen er Nederlanders die kant optrekken.
En dan niet komen janken dat ze jullie daar ook niet willen!
Bas - Amsterdam - 28/04/07 - 12:41:37

aan de meeste rechtse, azijnzeikerige, verwende jankerdjes hier:

die Polen werken keihard en doen werk waar Nederlanders voor in bed blijven liggen stinken. Die Polen zijn nooit ziek, klagen niet en leveren een heel belangrijke bijdrage aan ons land. Dit zijn mensen met een soortgelijke culturele achtergrond, uit een land dat voor de WOII rijker was dan Nederland.
Dus loop niet te janken!
Bas - Amsterdam - 28/04/07 - 12:37:14

Waarom worden mijn reacties niet doorgelaten?
Maargoed belachelijke actie dit maar wij blijven wel doorwerken tot aan onze dood hoor dan kan de rest van de wereld lekker profiteren van ons geld.
Kijk ze lachen op die foto, de hele wereld lacht ons uit, belachelijk land dit.
Mevrh - utrecht - 28/04/07 - 12:36:28

Wij hebben toch gekregen wat wij wilden,werden wij niet opgeroepen door C.D.A,VVD,CU,om vooral voor het referendem te stemmen,voor een massaal 1 europa!!straks nog Roemenen,Bulgaren en ga zo maar door,Wij gaan hier nog wat beleven in ons boter landje..Massaal roomboter op ons hoofd.
B.S - Apeldoorn - 28/04/07 - 12:36:19

Het probleem met Nederland is dat er geen "normale" arbeiderspartij nog een "normale" democratische partij is.
Het is niets dan christelijk handje klap!
Geen ruggegraat, geen lange termijn visie, geen korte termijn visie...helemaal niets...behalve de waan van de dag!
Om te beginnen moet er maar eens gekeken worden naar het waarom we de EU toelaten om over de Nederlandse politiek te oordelen.
Probeer dat maar eens als Nederlander met bv de Duitse, Engelse of Franse politiek...
Evert - Y - 28/04/07 - 12:36:04

Alles voor de buitenlanders en eigen volk kan stikken!!!! Schiet mij maar lek.
Miepje - Gelderland - 28/04/07 - 12:34:24

Wat een overdreven reacties hier zeg! De strenge ww regels gelden ook voor polen, ze hebben hier een half jaar premies betaald, dat hun arbeidverleden in polen meegeteld wordt vind ik ook niet helemaal kloppen. Maar om ze nou voor ratten uit te maken. Ik kan me ook niet voorstellen dat wouter bos dit heeft doen ontstaan, daar zit ie er te kort voor. Succes met emigreren allemaal!
Mdevries - rotterdam - 28/04/07 - 12:28:59

Hoezo is er voor de polen wel vol op passend werk en voor de asotonen niet?
Hoe kan het dat de in polen gewerkte jaren, waarover in Nederland dus geen premie is betaald, meetellen voor een door Nederland betaalde ww uitkering?
Misschien kunnen we ze in Nederland gewoon geen premie laten betalen zodat ze zichzelf in Polen kunnen verzekeren?
Gevaarlijk, zeker omdat de PVDA natuurlijk geen problemen ziet!! puntje bij paaltje moeten we natuurlijk de aso's aan het werk trappen!!!
Evert - Y - 28/04/07 - 12:28:50

Wat een titel van dit artikel. Voor Polen had toch moeten staan werknemers uit EU-lidstaten? Dan gaat het artikel er vanuit dat de Polen massaal eventjes komen werken en dan WW'en. De politiek moet gewoon eens hun werk doen en een sluitetende wetgeving maken op Nederlands of Europees niveau. Een tip voor de werklozen onder ons... voel je niet te min voor het werk van de gemiddelde Pool hier!
Jan - Oud-Beijerland - 28/04/07 - 12:26:31

Om een aanmerking te komen voor WW moet je in Nederland wonen. Je moet beschikbaar zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Wanneer je als Nederlander 1 meter over de grens gaat wonen ben je je uitkering kwijt. Je bent dan niet meer beschikbaar voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Leg dat eens even uit. Waarom zou dat voor een Pool anders zijn dan voor een Nederlander?
R.H. van der Burg - Delft - 28/04/07 - 12:20:07

Ik woon alleen en betaal 260 euro afvalheffing voor mijn paar vuilniszakken per jaar..( meer dan 5 euro per zak dus)
Tegenover mij wonen 11 Polen die samen 300 euro per jaar betalen voor hun zakken.
Dat is dus 27 euro totaal per persoon.
Het lijkt wel of we in dit land aan een soort zelfdestructiegen lijden.
Het is onbegrijpelijk en oneerlijk.
jeroen - den haag - 28/04/07 - 12:18:05

@dennis - albalsserdam - 28/04/07 - 10:56:27 He Dennis, lees jij wel eens kranten of zo? Hoezo is links de schuld van deze ellende? Het rechtse geteisem (juist ja die zakkenvullers) die wilden graag goedkope arbeidskrachten hier naartoe halen, omdat ze te gierig zijn om normale lonen te betalen aan Nederlanders. Ga jij zelf maar eens werken voor 8 euro per uur (dit is 1376 euro per maand).
Frits - Almelo - 28/04/07 - 12:16:36

Daar gaan we weer! Dacht je alles gehad te hebben,krijg je dit weer voor je kiezen...Krijg hier spontaan hoofdpijn van.
Queen Alex - Ergens - 28/04/07 - 12:14:03

Voor je het weet is elke discussie hier een links rechts verhaal. Helaas is dit nu juist één van de onderwerpen waar zowel met links als rechts steeds een meerderheid voor te vinden is.

Op zich ook niet zo verwonderlijk onze regering heeft als jaren een dubbelle loyaliteit tussen bevolking en bedrijfbelangen.
MijnMening - Lelystad - 28/04/07 - 12:11:29

Ik ben er groot voorstander van dat de WW wordt met terugwerkende kracht wordt afgeschaft.
Kijk bijv. naar landen als China, daar is het leven ook niet perfect, hard werken voor weinig geld enz. maar wél iedereen die kan werken die werkt. Zou goed idee zijn voor NL. De overlast van de mensen die niet willen werken omdat er zgn. geen werk is maar wel in dure auto's rondrijden lost meteen op.
geen werk? - geen geld! - 28/04/07 - 12:02:03

Fijn!
Zijn hiervoor van honderdduizenden zieke mensen hun WAO gestolen, in diepe armoede en ellende gestort, om nu de Polen van WW te kunnen voorzien die hier nauwelijks 6 maanden gewerkt hebben?
Vreemd dat deze vreemdelingen dus meer rechten hebben dan onze eigen zieke medeburgers. Polen leven nu dankzij onze WW in luxe, en onze eigen burgers mogen naar de voedselbank. Gaat lekker zo!
Rozemarijn - Rotterdam - 28/04/07 - 11:52:41

Wouter bos en zijn vrienden van het linkse sentiment hebben het weer voor elkaar gekregen. Oost europeanen en azielzoekers die de waarheid aan hun laars lappen kunnen door hun toedoen hier volop verdienen en stelen. Ik snap de nederlanders niet, van welke volksaard dan ook, dat ze op dergelijke partij hun stem hebben gegeven.
john - dordrecht - 28/04/07 - 11:45:26

Hoe komt het toch dat er mensen zijn die op wilders stemmen eerst een generaal pardon voor leugennaar en dan weer geoorloofd stelen van alle nederlanders en dat wordt allemaal bedacht door onze regering
Frank - Nieuwkoop - 28/04/07 - 11:44:01

„De regels voor WW zijn streng. Polen komen hier om te werken en er zal snel weer werk zijn gevonden voor een werkloze Pool. Juist voor deze groep is er veel passende arbeid.’’

tsja... er is nu veel passende arbeid, zolang het goed gaat met de economie. Maar wat als we weer in een neerwaarse spiraal terecht komen zoals om de zoveel jaar gebeurt?
Robert - Wateringen - 28/04/07 - 11:37:45

Dit is toch wat Nederland wil?
Socialer.
Helaas niet voor Nederlanders maar daar hebben sommige kiezers niet over nagedacht he.
Sociaal prima maar dit is weer een voorbeeld van de uitverkoop en leegroof van Nederland.
Gelukkig hebben we bekwame politici die voor ONZE belangen opkomen. NOT.
burger - nederland - 28/04/07 - 11:37:27

laten we die lui op het binnenhof allemaal vervangen door polen,lekker goedkoop!!!
weet je wat we alss land dan besparen,en wat er nu zit makt er toch ook een zooitje van.

ik zeg,vervang iedereen op het pluche lekker voor polen
joop - hiero - 28/04/07 - 11:37:19

komt er nog een referendum over de Europeese eenwording of is dit al het bewijs dat we er niets aan toe te voegen hebben?
poppelepee - a'foort - 28/04/07 - 11:33:14

Dennis Alblasserdam ga eerst je huiswerk eens doen!!!
De SP is een van de weinige partijen in den Haag die tegen het opengooien van de grenzen is, om eerst onze eigen arbeidszoekende aan een baan te helpen en dat de misbruiking van de oost europeanen tegen gehouden wordt
Stol - save the netherlands - 28/04/07 - 11:30:20

Leve de Europeese regelgeving !
elle - amersfoort - 28/04/07 - 11:30:05

Zo zie je maar dat "hoger opgeleid" niet betekent dat je verstand hebt van alle zaken.
Dat is in de politieke kliek nog steeds niet doorgedrongen en permiteren het zich om geld van 't volk over heel veel balken te gooien. Vandaar dat "democratische?" CDA regiem die nu al 20 jaar "tijdelijke" roofbouwbezuinigingen doorgedrukt hebben ten gunste van hun eigen portemonee en het buitenland.
En 't Volk?
G. Henkie - NL - 28/04/07 - 11:27:03

Goed gedaan regeren is vooruit zien maar dit hadden ze niet verwacht. Sorry eerst het generaal pardonen om de PvdA te bevredigen. En nu moeten we weer een inhaalslag leveren om dit probleem op te lossen. En zo moet deze linkse hap elke keer weer problemen voor onze buitenlandse vreinden oplossen maar dit is hun eigen schuld ze krijgen koekie van eigen deeg.Maar wanneer gaan ze eens echt regeren.
R.Benthem - Den Haag - 28/04/07 - 11:25:00

Ik weet het nu zeker ik stem wilders punt.
ines - adam - 28/04/07 - 11:18:31

rob - den haag - 28/04/07 - 10:27:58

Sorry beste man, maar de meeste zonder werk, zijn die milieuactivisten en ander links schuim der aarde.
T .Storm - Rotterdam - 28/04/07 - 11:13:02

wat een bende,
nederland koeienland...we worden leeggemolken,bah,bah,en onze buren worden steeds rijker,fijne toekomst voor onze kids.

lang leve de EU

rico - zaltbommel - 28/04/07 - 11:09:22

Ja en dat gaat ten koste van onze ouderen en zieken!
Mensen wordt wakker!
piet - amsterdam - 28/04/07 - 11:03:29

De heer Ton Heerts van de PvdA voorziet geen grote problemen. Slaap lekker Ton.
Lou - Rotterdam - 28/04/07 - 11:03:14

geef ze der een nieuwe auto bij een huisje alles !!!
jelletittie - benthuizen - 28/04/07 - 11:02:17

Geen probleem met een Pool die hier komt werken overigens, maar als hij geen werk meer heeft, dan heeft hij pech en krijgt hij geen uitkering uit de NL staatskas!
Joost - Zeist - 28/04/07 - 11:01:49

zoveel polen werken nu ook weer niet wit en ze werken onder het minimumloon. Jullie bazen zijn hier vaker de grootste boeven om zogenaam goedkopere huizen of producten aan te bieden. Of je betaalt het aan de Pool of je betaald het aan producten. We hebben het graag goedkoop toch?
En goedkoop en solidairs zijn das toch mooi meegenomen. Een Pool uitbuiten en verwachten dat hij braaf is?
leve ik
johannes - rotterdam - 28/04/07 - 11:00:54

Gompie,
Er zijn twee antwoorden mogelijk.
1) natuurlijk hebben "zij" dat wel voorzien maar gewoon de mond gehouden.
Wat niet weet wat niet deert.
2) als je geen kennis hebt van de materie is er natuurlijk nooit een probleem.
Ook niet als je niet (bij benadering) weet om hoeveel personen het vermoedelijk gaat.
Dit soort berichten circuleren overigens al geruime tijd op diverse forums.
j.c. - h - 28/04/07 - 11:00:38

Fantastisch, het is onze eigen schuld. We moesten toch zo nodig met z'n allen links stemmen.
SP en groen Links gaan zeker weer reageren met de opmerking. Gelijke monniken gelijke kappen. Zijn we nu nog niks wijzen geworden van het kabinet den Uijl in de jaren 70. We zitten nu nog steeds opgescheept met de ellende van dien. Leefde Pim nu nog maar. Meneer Wilders u heeft gelijk.
dennis - albalsserdam - 28/04/07 - 10:56:27

stip...uit HI AMBACHT.
wijze woorden .
cas - utrecht - 28/04/07 - 10:53:41

Ja we gaan de goede kant op in dit land.
geraldine - nijmegen - 28/04/07 - 10:52:29

Fijn he, een groot europa en dan wil dit kabinet willens en wetens de grondwet zonder inspraak van de bevolking door onze strot gaan duwen!

Alle europeanen tellen maar niet de nederlanders!!

Stol - save the netherlands - 28/04/07 - 10:48:09

En niemand van die slimpies in 'Den Haag' heeft dat zien aankomen? Domme vraag eigenlijk want het antwoord weten we al....
Gompie - Zoetermeer - 28/04/07 - 10:47:35

Ik heb mij altijd aan de regel- en wetgeving gehouden en ben een nette burger geweest. Ja, geweest want ik denk er serieus over na om de staat ook maar eens te plukken waar het kan. Iedereen, ook de dames en heren in het parlement in Den Haag, Brussel of Straatsburg vreten en stelen zich letterlijk vol en rijk. Tijd geworden dat ik ook mee ga doen! Wie volgt mij?
Sandokan - Zoetermeer - 28/04/07 - 10:34:26

De aanhangers van de heer Wilders roepen o.a. nederlanders eerst. Wie van deze personen geen werk heeft, zou ik zeggen, ga aan de slag dan hebben wij geen polen nodig en hou anders je mond en roep nooit meer nederlanders eerst.
Na de oorlog van 1940-1945 was iedereen blij dat hij weer aan het werk kon. Als je denkt rechten te hebben moet je ook weten dat er plichten tegen over staan.
rob - den haag - 28/04/07 - 10:27:58

Als het loon of uitkereing nu in nederland zou worden uitgegeven, is het leed nog te overzien. Maar blijkt dat 90% naar polen gaat. Wat schieten we er dan mee op ??
Joop - Rotterdam - 28/04/07 - 10:20:32

Zolang heel veel Nederlander de mentaliteit hebben om onterecht in de WAO te blijven hangen heb je wel mensen nodig die hier komen om dat werk op te knappen... je zou de Polen niet de schuld moeten geven maar juist de Nederlandse mensen die nergens zin in hebben en het ook makkelijk vinden om hun handje op te houden !! Zeg niet dat het niet zo is want ik ken er genoeg.

Pot verwijt de kerel !
Patric - Rotterdam - 28/04/07 - 10:12:40

Is het laatste restje gezonde verstand van de hele politiek hier nu door de aanhoudende warmte verdroogt.
Bizar - M - 28/04/07 - 10:10:55

Nou die paar Polen die het nog niet wisten zijn dan nu ook op de hoogte van onze fantastische voorzieningen.Leve Europa !!
Dat gaat weer vele honderden miljoenen kosten . Wellicht miljarden.
Zullen bv de schoolboeken volgend jaar ook nog wel niet gratis worden. Of wordt het eigen risico bij de zorgverzekering ineens 300 euro....
Ja , Nederland gaat nu "de voordelen " van Europa voelen !!
H..v.M. - Rotterdam - 28/04/07 - 10:07:38

het is onbegrijpelijk dat we met al die nederlandse werkelozen, arbeidskrachten nodig hebben uit oost europa. het lijkt wel of we zelf het werken verleerd zijn. trouwens als al die polen hier de ww induiken dan graven ze hun eigen graf, wie neemt dan nog een pool in dienst. ze komen hier om te werken en doen dat waarschijnlijk goed en hard anders hebben ze hier geen bestaan. ik zie geen problemen
michel - nieuwegein - 28/04/07 - 10:06:41

Polen komen toch om te werken hier en niet om in de WW te zitten. Geen werk dan gewoon terug naar Polen.
Rick - Haarlem - 28/04/07 - 10:02:20

Ga zo door regering, straks beginnen wij weer bij af. De verantwoordelijke bewindvoerders, zouden door een representatieve burgerforum aansprakelijk gesteld moeten worden voor de gevolgen hiervan. De burgers hebben deze regering wel gekozen, maar dat wil niet zeggen dat ze kritiekloos maar hun gang kunnen gaan.
J.D. Goedman - Lunteren - 28/04/07 - 09:59:57

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om dit te hebben zien aankomen. Gewoon een simpele rekensom. En nu is het VVD-Kamerlid Stef Blok geschrokken en wil maatregelen om WW-toerisme te voorkomen.
Misschien moet Stef Blok vaststellen dat hij niet had moeten studeren, zodat hij het ook eerder had zien aankomen.
En valt nog heel wat te schrikken de komende decennia, meneer Blok. Zet u schrap!

Tobias - Zeist - 28/04/07 - 09:58:34

Beste mensen en achtelijkeregering,

Hier word weer de zelfde fout gemaakt als toendertijd met de turken en marokanen,
je haalt ze hierheen om te werken en ze blijven gewoon straks de gezinshereniging en klaar is kees en wij nederlandse burgers kunnen het gelach weer betalen.
Een regering die heel snel op mot rotten!
Leuk die EU je gaat gewoon naar de bliksem.
wzw - hvh - 28/04/07 - 09:57:28

Logisch dat de Polen (en andere 'buitenlanders') ons uitbuiten, zou ik ook doen. Als ik 3x zoveel kan verdienen in Belgie zou ik daar ook werken. We maken het ze hier erg makkelijk, je moet de regels aanpassen!!!!
Ed - Nieuwerkerk - 28/04/07 - 09:56:25

@Klaas - Drenthe -
Ik werk me nu al de pleur*s als kleine zelfstandige ..ik doe niet anders dan mijn broek riem aanhalen..Wat een land is dit zeg...
Ratteplan - 010 - 28/04/07 - 09:55:49

Waar moet dit heen met dit land? Ik weet het niet meer. Eerst de zondvloed van het generaal pardon met de daarbij komende kosten. Nu weer een groot aantal Polen, die hier op onze kosten komen. En de echte Nederlanders maar betalen!
Met het G.P. zou de noodopvang ophouden. Maar daarvoor in de plaats komt natuurlijk huursubsidie etc.etc.etc.
Joop - Bergschenhoek - 28/04/07 - 09:47:12

Gewoon de premies wat omhoog doen voor de zekerheid en het probleem is opgelost. Die mense komen om te werken niet om te niksen zoals Heerts ook al zegt.
Green T - Onze wereld - 28/04/07 - 09:46:13

als je in nederland zonder werk komt krijg je bij godsgratie een uitkering.voor de buitenlanders die nu luilekkerland [ holland ]in komen is alles al geregeld.iedereen heeft een grote mond over alles , maar wanneer komt het nederlandse volk eens in opstand want alles wat er hier gebeurd slikken wij maar als zoete koek. voorbeelden genoeg zou ik zo denken
stip - h.i.ambacht - 28/04/07 - 09:44:32

Met deze regering is het grote uitdelen weer begonnen. Jammer moeten we over een paar jaar de broekriem weer aanhalen
Klaas - Drenthe - 28/04/07 - 09:35:58

Hoe moet dat toch verder met de open grenzen,het voordeel voor de buitenlanders ligt hier in Nederland.voor ons die hun hele leven ook keihard gewerkt hebben, wordt alles maar duurder.Je kunt als alleenstaande bijna niet rondkomen,daar heb je dan je hele leven voor gewerkt.De krant er opzeggen, lidmaatschap van club.ga zo maar door.Wordt leuk na je 65ste.Bedankt
Anne-Marie - westervoort - 28/04/07 - 09:33:20

mensen in ons eigen land laten stikken en de polen de hemel in helpen!!

Leven 1 Europa!!!
mark - Zot land - 28/04/07 - 09:32:36

dat is toch te zot voor woorden!!!! en die rooie rakkers van de pvda vinden het weer niet erg...zucht. Ik snap niet dat het nederlandse volk dit soort partijen elke keer maar weer in het zadel helpt...
mart - den haag - 28/04/07 - 09:31:34

Het blijkt dat als dit zo door gaat Nederland op zijn faillissement afstevend.Mogelijk Europa ook omdat die richtlijnen hetzelfde zijn.Schijnbaar hebben ze hier nog geen KAAS gegeten van de oost Europese mentaliteit.Als men dit door krijgt worden we hier in het westen echt overspoeld door oost Europeanen.
ed - l - 28/04/07 - 09:30:34

Dit hele land wordt weer verkwanseld door links!
john - voorburg - 28/04/07 - 09:30:19

ha ha ha we zullen wel zien of de Polen echt van die harde werkers zijn.
Bo - tilburg - 28/04/07 - 09:29:56

Ach ja , als de gewone man dit al voorzien heeft , vraag ik me af waar de hersens van onze overheid zitten!! Dit zal lijden tot grote chaos onder de heren politici en het gewone volk , let maar op !!
h.Dorp - ca/d Ijssel - 28/04/07 - 09:29:40

Die noord-polen op de foto werken echt hard ja.
Het lijkt de Nederlandse regering wel.
Nee, deze mensen hebben geen schuld!
Het woedt ze op een zilveren schaal
Ik geef ze groot gelijk, als de ww uitkering in Duitsland 6x hoger zou zijn als in Nederland, wie zou er dan in Nederland blijven?
Leen Hagestein - Deva, Roemenie - 28/04/07 - 09:29:06

En wat we even vergeten voor de toekomst;
De wao-premies voor de nederlanders zal flink gaan stijgen als straks 100.000 Polen in de ww gaan zitten of misschien wel in de wao komen!En wij maar betalen!
Dit krijgt nog een behoorlijk lang staartje!
De afgrond is begonnen.En vergeet ook niet al die asielzoekers die een pardon hebben gekregen,daar is ook geen werk meer voor.Niet gestemd,is verloren!
Toon - Tegelen - 28/04/07 - 09:28:25

gaat de pvda voor deze toekomstige inschattingsblunder zijn verantwoordelijkheid nemen of laten ze de volgende regering puinruimen? en dat vervolgens oppositie voeren zoals ze afgelopen jaren hebben gedaan...
Marco - Kloetinge - 28/04/07 - 09:28:01

Denk dat we ons beter zorgen kunnen maken om die veel grotere groep die geen duizend km heeft gereist en ten onrechte gebruik maakt van deze (overigens goede) voorziening. Zoveelste negatieve berichtgeving over polen (en minderheden) in de kranten riekt naar nazi achtige praktijken!
AF - Amersfoort - 28/04/07 - 09:27:44

En het mooie ervan is als die Polen dan werkeloos zijn ze het recht hebben om naar eigen land te gaan naar familie!Dat zijn die andere mooie regeles die voor de Polen gelden maar dat zegt het UWV niet.Dus die Pool die dan werkeloos is volgens de nederlandse regels kan dan''naar huis'' gaan maar in feite kan hij gewoon verder zwart werken in een ander land!Dit is nu te danken aan het nieuwe kabinet
Toon - tegelen - 28/04/07 - 09:24:45

wij nederlanders worden overal kaalgeplukt,en die buitenlanders krijgen het gewoon in de schoot geworpen.
e - d - 28/04/07 - 09:21:41

Tja Nederland is een goudmijntje voor ze!! Weetje wat we moeten doen...lekker die grenzen weer dicht gooien.
Mirella - Rotterdam - 28/04/07 - 09:19:39

En ik maar denken dat ik belasting betaal voor goede doeleinden in dit land. Ik verbaas me keer op keer over de stupiditeit van onze volksvertegenwoordiging.
Tobus - 015 - 28/04/07 - 09:19:21

Ik dacht dat je alleen maar WW kan krijgen wanneer je de Nederlandse nationaliteit bezit?
Mark - Lelystad - 28/04/07 - 09:13:08

Polen zijn de grooste uitbuiters.Alleen in mijn straat zijn er meer als 30 .De vrouwen trekken bijstand en de mannen werken zwart.Ze komen hier om het opgeboude Nederlandse pot op te maken.Als de economie is uitgebrand zullen de allende pas komen.Er moest op de ww,wao,bijstand ,bezuinigd worden door Nederlanders .Wat wij nu gaan krijgen merken we wel.Bulgaren,Roemenen,Polen,En de rest,Ned.Honing.
Hansa - Denhaag - 28/04/07 - 09:06:25

Als de goudpot hier leeg is,sturen we onze kinderen wel als gastarbeider naar polen of rusland.
henkie - rotterdam - 28/04/07 - 09:04:14

ach,wat. Laat ze allemaal maar komen. WIJ stikken toch al van het geld want er zijn toch geen mensen die aan de GROND zitten in dit land. Er zijn nog geen gaarkeukens.
Ook onze asielzoekers die mogen blijven -LET WEL ik ben er voor 60% mee eens- leven in luilekkerland. 40% heeft zwart gewerkt en nu ze mogen blijven,hoeven ze geen werk te zoeken en zitten op hun achterste te zuipen. GAAT GOED.
puck - alblasserdam - 28/04/07 - 08:57:44

Die kunnen er ook nog wel bij want het zijn al zoveel.
guusje - adam - 28/04/07 - 08:54:33

Wakker worden bij de PvdA svp! Natuurlijik zijn alle Polen goud eerlijk en bestaat er helemaal geen Oost Europese maffia die hier dankbaar misbruik van zal gaan maken, zeker nu het breed uitgemeten in de krant heeft gestaan. Schattig adt de PvdA altijd dapper blijft uitgaan van de goedheid van de mens ipv de luiheid en dat terwijl ze zelf lekker door slapen...
de Vries - Munchen - 28/04/07 - 08:53:01

Dit bedoel ik dus..!!!
Ratteplan - 010 - 28/04/07 - 08:51:03

ik krijg toch steeds meer de neiging om te gaan emigreren.
wat zijn ze hierhelemaal gek zeg!
we hebben toch tegen de europesche wet gestemd?
ik heb het niethelemaal gevolgd maar zou het niet pas veel later ingaan of heeft de linkse kliek dit bekokstoofd.
floris - vlaardingen - 28/04/07 - 08:46:54

Ongelooflijk dat dit niet is dichtgetimmerd! Hoe lang is men in Den Haag al op de hoogte van deze Europese regelgeving? Heeft echt niemand aan dit verschijnsel gedacht? Ga dit maar eens uitleggen aan al die ouderen en chronisch zieken die de laatste tijd zwaar gekort worden en de mensen die een leven lang hard hebben gewerkt en nu hun VUT in rook hebben zien opgaan. Ambtelijk Den Haag bedankt!
Floris Jan van Duijvenbode - Utrecht - 28/04/07 - 08:44:46

Jaja, lekker gaan zorgen voor de anderen, eigen volk naar de achtergrond zoals gebruikelijk: Wilders partij kan dit soort zaken aanpakken.
Dex - Elburg - 28/04/07 - 08:43:52

En wie gaat dat betalen?
De gewone burger zeker.
Laat de gewerkte jaren in Polen niet mee tellen alleen de gewerkte te tijd in Nederland
Merel - lelystad - 28/04/07 - 08:43:35

Daar heeft weer een ambtenaar niet alle consequenties in oogenschouw genomen. War een misser, daar kunnen wij werkende Nederlandrs weer fijn voor opdraaien. Het wordt tijd ambtenaren ook een ste beoordelen op hun comptentie zodat dit soort fouten vermeden kan worden.
paul - utrecht - 28/04/07 - 08:43:03

Zullen we wedden dat de polen binnen de kortste tijd in een uitkering lopen? Dat hebben we in het verleden ook mee gemaakt met de gastarbeiders,en nu nog Ziek of onderweg .Ik begrijp niks meer van onze regering .We hebben zoveel werkelozen die geschikt zijn voor het werk wat de polen gaan doen.Lekker hoor.Duizenden asielzoekers en polen .Dat wordt flink inleveren.Bedankt regering .wat een zootje
han - Oss - 28/04/07 - 08:35:06

PvdA ziet geen problemen.
Deze mensen zijn veel inventiever dan dat ze in de regering denken. Maar ja wat wil je ook met de PvdA in de regering.
Over 3 1/2 jaar wordt het weer puinruimen.
De burgers mogen het dan weer ophoesten.
Doe er nu iets aan, nu het nog kan!!
jan - rotterdam - 28/04/07 - 08:34:16

Ik word schijtziek van dit land. Alles mag binnenkomen en lekker geld opstrijken wat wij jarenlang hebben betaald dmv hoge premies. Een ding weet ik zeker...zodra ik kan ben ik weg uit dit land en ik hoop heel veel Nederlanders met mij. Maar de jongens van de regering zullen dan ook wel snel een lucratieve baan in het buitenland nemen. Maak Nederland maar kapot wat onze vorouders hebben opgebouwd.
Rob - Rotterdam - 28/04/07 - 08:30:28

huh

Ik heb een keer een paar maanden zonder werk gezeten omdat mn baas me niet meer nodig had, ik kreeg een uitkering van € 600 en hun komen er hier even 1 halen van minimaal € 900 belachelijk !
Blij zo doorgaan regering !
Jullie maken de Nederlanders steeds ongelukkiger.
Mevrh - utrecht - 28/04/07 - 08:30:10

Fantastisch weten we in ieder geval zeker dat de WW premie volgend jaar gigantisch omhoog gaat!!
Geen Polen - in de WW - 28/04/07 - 08:28:57

en reken maar dat ze daar grondig gebruik van maken en word het weer verpest voor de hollander dus reken er maar op dat de ww word afgeschaft.

lang leven de polen en de open grenzen die regering van ons is echt knettergek ik zit werkeloos thuis ben 40 en overal te oud maar een pool willen ze wel want die is lekker goedkoop.
johannes - den haag - 28/04/07 - 08:27:54

Doen we weer goed. Altijd als de regels er zijn zien we het wel. Kunnen ze in Den Haag vooraf eens niet hun werk doen. Dag belastinggeld. ik ga wel weer werken. één moet deze rotzooi toch betalen.

Ron Schip

Rotterdam
ron schip - rotterdam - 28/04/07 - 08:22:41

Ja hoor, daar gaan we weer! Nu is er nog genoeg werk voor al die Poolse gelukszoekers, maar hoe is dat over 10 jaar?
Waarom woon ik hier nog?
Hans - Schiedam - 28/04/07 - 08:22:09

Ja hoor het is toch echt niet te geloven wat een rampzalige beleid hebben we hier.
En de linkse rakkers maar zeiken over de racisten van Wilders.
We moeten er gewoon voor zorgen dat dit niet kan.
Ik werk al 12 jaar als zelfstandige als ik geen werk heb of ziek raak krijg ik niks helemaal niks van het rijk.
Ik heb daarvoor ook 11 voor een baas gewerkt
Gooi de grenzen maar open joh
dommerikken
Ronald - Rotterdam - 28/04/07 - 08:20:24

Nou wilders dit is een zaak waar jij je echt druk en hard voor moet maken.Niet telkens problemen maken die er niet altijd zijn maar de bestaande problemen aanpakken.Ik verwacht van jou natuurlijk binnen 24 uur actie.En voor al die andere meelopers in het haagse zou ik willen zeggen:Nu is het de gewone arbeider die verliest straks jullie door spanningen in de samenleving en agressie jegens de polen
zandhapper - tilburg - 28/04/07 - 08:19:52

Het is toch niet te geloven dat dit in Nederland allemaal maar mogelijk is? Dat wordt dus een massale invasie van Polen die hun zakken even komen vullen in Nederland! Geef ze eens ongelijk, wie wilt nu niet een uitkering krijgen die vele malen hoger is dan je baan? Typisch weer Nederland met zijn achterlijke wetten!!
Bob - Amsterdam - 28/04/07 - 08:13:46

Uiteraard voorziet de pvda, de grote uitdeelpartij, geen problemen. Niets nieuws onder de zon. Geldverkwisten is het grootste doel van dit clubje lijkt het wel. Dit is natuurlijk een absoluut ontoelaatbare regeling. De werkende nederlander gaat hier weer voor bloeden.
Hans - Westland - 28/04/07 - 08:13:17

Bedankt regering de bedrijven hebben de lusten de staat de lasten.
We hebben ze niet echt nodig het is gewoon een middenstand truc om de salarissen omlaag te krijgen.
ik ben niet tegen polen ze werken er hard voor , maar ik ben tegen de sluwe werkgevers die denken dat jan met de pet het toch niet door heeft.
johan - sassenheim - 28/04/07 - 08:00:24

Maar wel nederlanders die hun hele leven kei hard gewerkt hebben lopen treiteren als ze door een enge ziekte of ongeval in de WAO terecht komen en ze alsnog weer aan het werk sturen kapot of half kapot. Wat 'n land is dit hier geworden.Haal maar binnen en keer maar uit.Voor ons blijft geen ene moer meer over. De regering zorgt voor haat onder de mensen niet de mensen zelf.
Josephine - Den Haag - 28/04/07 - 07:59:14

Tuurlijk laat ze maar mee profiteren, voor de gewone hollanders wordt toch niets gedaan!!
rich - rotterdam - 28/04/07 - 07:53:01

Tuurlijk lekker sinterklaas spelen in nederland,zijn we tenminste nog ergens goed in. Wat een belachelijke regeling.Zorg eerst nou maar eens voor je eigen volk voordat je aan alles en iedereen geld gaat geven.Hebben ze ooit premie betaald?? Tuurlijk niet. 1 oplossing=grenzen dicht en eerst de eigen mensen. Wat een flut land
Sergio - luilekkerland? - 28/04/07 - 07:48:43

En weer loopt nederland achter de feiten aan.
Kunne ze in Den Haag niet beter hun huiswerk doen?
Eerst alles op orde hebben en dan pas meelopen in de pas.Maar zal wel een droom blijven en de bevolking accepteert het
Nico - helvoet - 28/04/07 - 07:46:32

Juist voor deze groep is er veel passende arbeid?????
Er zijn hiervoor in nederland ook genoeg mensen alleen zijn die te beroerd om te werken / oftewel... leven liever op de zak van de maatschappij
Truus - Rotterdam - 28/04/07 - 07:46:20

Lachwekkend, Nederland heeft geen leering gerokken uit de les die zij in het verleden gekregen heeft.
cor - Rotterdam - 28/04/07 - 07:44:39

nou dat ziet er goed uit...
en men denkt dat het wel zal meevallen

ik denk dat dit nog wel eens vies kan gaan tegenvallen, zeker nu dit bericht in de krant staat en dat een paar dagen later overal in polen bekend zal zijn.

maar goed - Nederland is een geweldig goed land!
rene - verweg - 28/04/07 - 07:35:32

Weg met die belachelijke regels, te zot voor woorden dat wij hier een WW uitkering betalen voor Polen of anderen zogenaamde lidstaten , Nederland moet maar eens zijn eigen regels gaan opstellen en dit soort uitwassen bestrijden. Dit doet onrecht aan alle belasting betalers in Nederland die hun hele leven betaald hebben aan dit soort dingen.Malle Pietje van europa zijn we geworden!
Tiny - stop die waanzin - 28/04/07 - 07:34:12

Wannneer de politiek een besluit neemt overziet men de gevolgen van dit besluit niet. Hap snap politiek.De politiek leeft in een andere wereld. Het systeem is heilig en de uitvoerende moeten werk houden! Liefst vermeerderd met meer mensen. De ene keer hebben de Polen geluk, de andere keer de Nederlanders.Ik ga er van uit dat de instanties streng doch rechtvaardig handelen.
hans pols - breda - 28/04/07 - 07:34:01

Schandalig!!!! Ik ga per direct emigreren!! Wat een land...Nederland....(lees: buitenland)
ik wil hier weg - uit dit ***land - 28/04/07 - 07:32:20

nou gefeliceteerd...ze zullen als een Rattenplaag over ons heen komen.
De probleme welke deze Gasten oproepen zullen sich opstapelen en over kort of lang niet meer beheersbar zijn.Nu dat ze en Voet in de Eu-Deur hebbenMaar ja ...Nederland moet zo nodig Wereldkampion Tolerantie worden...Krijg je dat
Herbert - Den Haag - 28/04/07 - 07:30:56

Wanneer leren we nou eens dat als je je grensen opengooit voor jan en alleman je altijd bakken met geld kwijt bent. Zorg eerst een voor je eigen mensen. Ben bang dat alle premie's (zorg ect ect)na dit soort berichten volgend jaar weer als een vuurpijl omhoog schieten.
pieter - randstad - 28/04/07 - 07:24:42

Ze leren het nooit in Den Haag, Turken en Marokkanen zouden ook altijd werken, toch?
Maar toen ze eenmaal in de gaten kregen dat je in Nederland ook goed kon eten zonder te werken was hun keus snel gemaakt.
Jammer .
Peter - Utrecht - 28/04/07 - 07:23:22

Ik kan geen Pool meer zien.
jeroen - schagen - 28/04/07 - 07:22:19

goede actie van de regering , polen zal leeg lopen
ray - heerlen - 28/04/07 - 07:20:12

En van Nederlanders pikken ze steeds meer af,atv dagen krijg ik niet meer,bij ziekte 2 dagen geen loon en daarna 70%,echt schandalig ,als je langdurig ziek word dan heb je een probleem...Van mij mgen ze die grenzen gelijk weer sluiten en eerst eens de eigen werkelozen aan een baan helpen.

UITGEMOLKEN - UITZENDKRACHT... - 28/04/07 - 07:17:52